Vrede vinden in jezelf
Home
 

N2023

Nederlandse Padwerk citaten 2023

Week 1: Lezing 37: “Vraag je af in tijden van beproeving: “Wat betekent het dat ik dit zo voel? Verzet ik me hiertegen? En betekent dat verzet niet dat ik uit trots en eigenzinnigheid de lessen verwerp die het leven me wil leren? Is mijn angst voor deze les geen aanwijzing dat ik teveel van mezelf hou en daarom bang ben voor alles wat een beetje pijn doet of nadeel oplevert?”

Week 2: Lezing QA232: “Je sterft vele keren, evenals je vele keren geboren wordt. Een leven is slechts een dag gezien vanuit een andere dimensie. Het is slechts een droom die je gedurende de nacht hebt gezien vanuit een andere dimensie.”

Week 3: Lezing 133: “In de mate dat je echte liefde kunt ervaren en uiten, in precies die mate kan je ook constructief, gezond boos worden. Beide komen uit het innerlijk zelf.”

Week 4: Lezing 148: “Als je afgunst voelt, of de keerzijde daarvan, de behoefte om indruk te maken op anderen of beter te zijn dan zij, probeer dan de constructieve kracht achter deze behoefte te voelen. Want deze behoefte is alleen maar een vervorming van de aangeboren drang om het beste in jezelf te realiseren. Als je dat doet, zul je merken dat jij je niet meer geblokkeerd of verlamd voelt.”

Week 5: Lezing QA 150: “De angst voor geluk is een algemene conditie die in iedere ziel bestaat en de meeste mensen zijn zich niet van deze angst bewust. En de wijze waarop de meeste mensen hiermee omgaan, is dat ze onbewust de mogelijkheid tot geluk vernietigen”.

Week 6: Lezing 218: Vraag jezelf bij alles wat er iedere dag en ieder uur van je leven met je gebeurt, af: ‘Hoe kan dit een boodschap, een weerspiegeling, een aanwijzing zijn van het totaalbeeld van mijn leven, dat ik nog steeds niet volledig kan vatten?”


Top