Vrede vinden in jezelf
Home
 

N2021

Nederlandse Padwerk citaten 2021

Week 1: Lezing 204A: In de stilte van mijn diepste innerlijke zelf ligt de kracht om gelukzaligheid, genot, liefde en wederkerigheid te verdragen. Ik doe een beroep op deze kracht, om liefde te geven, liefde te voelen, liefde te ervaren, om van liefde te stralen, om het niet met het verstand en de uiterlijke wil te controleren, maar om ermee samen te stromen.

Week 2: Lezing 137: Op het gebied waar je nu problemen hebt, kun je die ene constructieve wens formuleren om in contact met je binnenwereld te komen en heel bewust dat onmetelijke goddelijke zelf activeren dat diep in je leeft.

Week 3: Lezing 56: Let van nu af aan op je reacties, onderzoek ze en vraag je af wat de zin en de diepere betekenis ervan kan zijn. Wat hebben ze je te zeggen? Wat schuilt er achter de emoties die je opmerkt bij de meest gewone gebeurtenissen in je leven? Welke emotie valt je het eerst op en wat zit erachter?

Week 4: Lezing 168: Als je bang bent en dus verkrampt, en daardoor vervreemd bent van de levenskracht in je, moet je de angst werkelijk op het diepste niveau onder ogen zien.

Week 5: Lezing 137A: Je kunt alleen goedmaken en ontvangen en je behoeften vervullen als je innerlijk het verleden loslaat, wanneer je er klaar mee bent, wanneer je als een volwassene met een nieuwe schone lei begint, als je de grote vrijheid en kracht van liefde geven ontdekt. Dan zul je genezen zijn.

Week 6: Lezing 45: Als je erachter wilt komen wie je bent, moet je eerst vaststellen welke verlangens achter je dagelijkse reacties schuilgaan.

Week 7: Lezing 163: “Alle pijn en frustratie die de meeste mensen in de loop van hun leven doormaken is uitsluitend het gevolg van het feit dat ze hun ware identiteit niet kennen. En de voortdurende worsteling in het leven is, dat je onbewust weet dat je iets moet terugvinden, dat er een geheime sleutel is die het leven kan openen.”

Week 8: Lezing 166: “Als je niet datgene onder ogen ziet wat de levende geest blokkeert en verlamt, dan kan de levende geest je niet in beweging en tot leven brengen.”

Week 9: Lezing 168: “Wanneer het fundamentele scheppingsproces niet wordt tegengehouden en het verloop functioneel en harmonieus is, zal de eeuwigdurende schepping zich verspreiden en van vreugde en welbevinden overstromen.”


Top